01.

İNSAN ASANSÖRLERİ

binalarda insan yükünün katlar arasında ulaşımını sağlamak için dikey taşımacılık amacıyla kullanılır. 100 kg (1 Kişi) ve 2500 (33 Kişi) arasında taşıma kapasitesine ve 0,6 m/s ile 2,5 m/s arasında hızlarda üretilirler. İnsan asansörleri üretim, montaj ve montaj sonrası kullanım aşamalarında, uluslararası güvenlik ve konfor standartlarına sahip olarak üretilmelidir, hizmet verdiği süre boyunca aynı kalite standartlarında periyodik bakım ve servis hizmetlerine tabi olmalıdırlar. Teknik olarak, elektrik motoru tahrikli ve hidrolik olarak üretilebilmesinin yanı sıra, müşteri isteği doğrultusunda kabin, kapı, butonyer ve tasarım seçimleri ile birçok farklı seçenek elde etmek mümkündür.

02.

MAKİNE DAİRELİ ASANSÖRLER

Makine daireli asansörler ülkemizde ve dünyada en sık kullanılan sistemlerdir. Çalışma prensipleri temel olarak bir makine-motor mekanizmasının makara ve halatlar aracılığıyla asansör kabinine hareket gücü (tahrik) vermesine dayanır.Bu asansör tipleri kendi içlerinde “dişlili,” “dişlisiz” olmak üzere iki gruba ayrılır.

03.

MAKİNE DAİRESİZ ASANSÖRLER

Makine dairesinin mimari açıdan sıkıntı yarattığı durumlar düşünülerek makine dairesiz asansörler geliştirilmiştir. Makine dairesiz asansörlerde makine-motor mekanizması, kumanda panosu gibi sistem bileşenleri, ayrı bir makine dairesine değil, asansör kuyusu içinde uygun bir alana monte edilir.

04.

HİDROLİK ASANSÖRLER

Hidrolik asansörler genellikle; Konutlarda, villa ve evlerde, tadilat gören binalarda; bina statiğine ek yük getirilmesinin istenmediği durumlarda (örneğin eski eser tadilatı), fabrikalarda, alış veriş merkezlerinde, eğim olan okullarda yükseltme amacıyla özürlü platform olarak kullanılırlar. Panaromik ve yük asansörleriyle birlikte tercih edilir. Binalarda makina dairesinin olmadığı durumlarda çoğunlukla hidrolik asansör kullanılır.

Asansörler genel olarak yapılan sözleşmeler gereği aylık, 6 aylık ve yıllık olarak gerekli bakımlardan geçmelidir. Kabin tasarımı genelde laminat veya krom-nikel kaplama olarak yapılır. . 100 Kg’dan 25.000 Kg’a kadar taşıma kapasitelerinde imal edilebilir.

05.

PANORAMİK ASANSÖRLER

Panaromik asansörlerde azami ölçüde ferah mekan hissini verebilmek için genelde geniş cam paneller tercih edilmektedir. panaromik asansörün ilk bakışta farkedilmeyen bir başka avantajı da binanın dışında monte edilebilmesi sayesinde alan tasarrufu sağlanması. Konvansiyonel bir asansör kuyusunun ortalama olarak kapladığı alan her bir kat için yaklaşık 4 m² olduğundan dış cepheye monte edilen bir panaromik asansör sayesinde her katta bu kadar bir alan tasarrufu sağlanabiliyor.

Ayrıca panoramik asansörler yalnızca alışveriş merkezlerinde değil, özel amaçlar gerektiren, örneğin fabrikalar, askeri tesisler gibi aşağıda olan bitenin bir an olsun gözden kaçırılmaması gereken yerlerde de tercih edilebiliyor.

06.

YÜK ASANSÖRLERİ

1600 kg, 2000 kg ve 2500 kg ‘a kadar taşıma kapasitesine ve 0-0,40 m/s ‘den 3 m/s ye kadar hıza sahip olan III. Sınıf hasta asansörleri tam otomatik veya yarı otomatik olarak tercih edilebilir.Diğer asansörlerden ayrıcalıklı özelliği; Hastanın konforu ve daha sağlıklı, güvenli taşımacılıktır.

Sedyenin asansöre giriş-çıkışında sarsıntı olmaması için kabin katlara göre hassas ayarlanır.Elektrik kesilmelerine karşı önlem, ayarlanmış ışık akısı, atnibakteriyal tetbirler, paslanmaz aksam… gibi ekstra donanımlar ilave edilmiştir.

07.

ARAÇ ASANSÖRLERİ

Günümüz şartlarında çoğalan araba sayısı otopark ihtiyacını ortaya çıkarmış ve bu ihtiyaç ciddi bir sorun halini almıştır. Yapılan binalarda otopark için yeterli alan ayrılmadığından binaların üstü ve bodrum katları otopark amaçlı kullanılmaya başlamıştır. Araç asansörü dikey taşımacılık ile maksimum sayıdaki aracın en kısa zamanda katlar arasında ulaşımının sağlanması amacı ile imal edilmektedir.

Araç asansörü otoparklarda hastanelerde iş merkezlerinde avm gibi şehrin en kalabalık noktalarında araç ve yük taşımak amacı ile kullanılan ortalama olarak 2000 kg ile 10.000 kg arasında değişen taşıma kapasitesi olan asansör tipidir.